Navigering Top

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

StartsidaOm Företaget Samarbetspartners Lagar & Tillstånd Kontakta oss Lös ditt lån Frågor & Svar Varför låna i pantbank Auktioner Hur mycket får jag låna Objekt vi pantar Startsida

FRÅGOR & SVARVad kan man pantsätta?

Svar: Vi tar emot nästan alla typer av fordon och maskiner, husvagnar, trailers och båtar så länge det finns en andrahandsmarknad, så att vi kan omsätta objektet om lånet förfaller.

Vad behöver jag ha med mig till pantbanken?

Svar: Du behöver giltig svensk legitimation. Är det ett registrerat fordon behöver du registreringsbevis. Är det en båt eller maskin som inte är registrerat kräver vi en köpehandling och eventuellt dokumentation som styrker att du är ägare till objektet, exempelvis försäkringsbevis, kvitto på inbetalning eller dylikt.

Varför tar det 24 timmar innan jag får pengarna på kontot för mitt pantade objekt trots att jag har lämnat objektet som säkerhet?

Svar: Vi behöver säkerställa att objektet som är pantat inte är belånat på annat institut samt kontrollera med Polis och Larmtjänst att objektet inte är stulet. Transaktionen mellan olika banker kan även ta tid.

Vem ansvarar för mitt pantade objekt och vad händer om det blir stulet eller förstört?

Svar: Vi tar fullt ansvar för det pantade objektet, det är fullvärdesförsäkrat under hela perioden. Våra lokaler är mycket säkra, tv-övervakade, bevakade och larmade. Endast behörig personal har tillträde till lokalerna. Skulle ditt objekt försvinna får du ut fullt marknadsvärde för ditt pantade objekt, på vår försäkring.

Vad händer om jag inte betalar lånet efter 4 månader?

Svar: Du som kund är absolut inte betalningsansvarig för lånet. Efter 4 månader skickar vi ut en påminnelse till dig, du har då ytterligare 2 månader att lösa lånet innan objektet går till auktion. Skulle det bli ett överskott vid försäljningen på auktionen, (efter det att alla räntekostnader, auktionskostnader, förvaringskostnader är betalda) tillfaller överskottet dig som kund. Du som kund kan även ropa in ditt eget objekt på auktionen.

Hur transporterar jag mitt objekt till pantbanken?

Svar: Vi åtar oss gärna att hjälpa dig att transportera ditt objekt. Vi har lång erfarenhet och goda kontakter vid tunga transporter. Kontakta oss gärna för offert.
Startsida Startsida Objekt vi pantar Hur mycket får jag låna Auktioner Varför låna i pantbank Frågor & Svar Lös ditt lån Kontakta oss Lagar & Tillstånd Samarbetspartners Lokaler & Säkerhet Att panta Hur mycket får jag låna